13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth


13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth


Διαφ.

Τα 13 πιο μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth


Loading...



Εκπληκτικές, απροσδόκητες και παράξενες εικόνες συλλαμβάνονται από το Google Earth. Μερικές δημιουργούνται σκόπιμα, μερικές τυχαία. Άλλες αποδεικνύουν ότι η Μητέρα Φύση έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.

Σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο, σταματώντας στη Νότια και Βόρεια Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη και στην Αφρική. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια κρυφά μυστικά.

1. Nazca Lines, Περού

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 2

Οι γραμμές Nazca είναι γεωγλυφικά τοποθετημένα σε μια άγονη παράκτια περιοχή του Περού. Καλύπτουν περίπου 170 τετραγωνικά μίλια (450 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Ο σκοπός και η προέλευση τους παραμένουν ένα μυστήριο.

Διαφ.

2. Landlocked Lips, Σουδάν

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 3

Σχηματισμένο από 2 βραχώδεις κορυφογραμμές, αυτός ο λόφος μήκους μισού μιλίου στην περιοχή Gharb της πολιτείας του δυτικού Νταρφούρ του Σουδάν φέρει περισσότερο από μια ομώνυμη ομοιότητα με ένα ζευγάρι πλούσια χείλη.

3. The Boneyard, ΗΠΑ

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 4

Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας «Davis Monthan» στο Τούσον της Αριζόνα, είναι ο τόπος όπου τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πεθαίνουν. Αυτή η βάση έγινε χώρος απόσυρσης για περισσότερα από 4.400 μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ. Είναι κλειστό για το ευρύ κοινό, αλλά το Google Earth παρέχει μια εικόνα του τι υπάρχει μέσα: σχεδόν κάθε αεροπλάνο που έχει πετάξει ο στρατός από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – από το B-52 Stratofortress μέχρι το F-14 Tomcat.

Διαφ.

4. Fort Bourtange, Ολλανδία

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 5

Ένα οχυρό αστέρι στην Ολλανδία χτίστηκε το 1593 κάτω από τις εντολές του William the Silent. Ο αρχικός του σκοπός ήταν ο έλεγχος του μοναδικού δρόμου μεταξύ της Γερμανίας και της πόλης του Γκρόνινγκεν, η οποία ελέγχονταν από τους Ισπανούς κατά τη διάρκεια του «Οκταετούς Πολέμου».

5. Desert Breath, Αίγυπτος

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 6

Η Desert Breath, που βρίσκεται στην αιγυπτιακή έρημο κοντά στην Χουργκάντα στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, είναι ένα διπλό σπειροειδές κομψοτέχνημα της γης. Δημιουργήθηκε από 3 καλλιτέχνες το 1997 και αποτελείται από 89 προεξέχοντες κώνους βαθμιαία αυξανόμενου μεγέθους σε σπείρα και άλλους 89 καταθλιμμένους (εγχάρακτους) κώνους σε σπείρες.

Διαφ.

6. The Badlands Guardian, Καναδάς.


Διαφ.

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 7


Loading...



Το Badlands Guardian είναι ένα γεωμορφολογικό χαρακτηριστικό που βρίσκεται στον Καναδά. Βλέποντας το από αέρος, το χαρακτηριστικό φέρει μια ισχυρή ομοιότητα με ένα ανθρώπινο κεφάλι που έχει κόμμωση ιθαγενών, και βλέπει κατευθείαν προς τα δυτικά. Λόγω των επιπλέον τεχνητών δομών, φαίνεται επίσης να φοράει ακουστικά.

Διαφ.

7. Grand Prismatic Spring, ΗΠΑ

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 8

Αυτή είναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Grand Prismatic Spring ονομάστηκε έτσι για τον εντυπωσιακό χρωματισμό της. Τα χρώματα ταιριάζουν με τη διασπορά λευκού φωτός ουράνιου τόξου από οπτικό πρίσμα: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο και μπλε.

8. Meteor Crater, ΗΠΑ

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 9

Ο Meteor Crater στην Αριζόνα δημιουργήθηκε περίπου 50.000 χρόνια πριν κατά την εποχή του Πλειστόκαινου, όταν το τοπικό κλίμα στο Οροπέδιο του Κολοράντο ήταν πολύ πιο δροσερό και πιο ανθεκτικό. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970, αστροναύτες της NASA εκπαιδεύονταν στον κρατήρα για να προετοιμαστούν για τις αποστολές Apollo στη Σελήνη.

Διαφ.

9. Potash Evaporation Ponds, ΗΠΑ

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 10

Τα περισσότερα από τα παγκόσμια αποθέματα καλίου προέρχονταν από τους αρχαίους ωκεανούς που κάποτε κάλυπταν αυτό που είναι τώρα ξηρά. Αφού εξατμίστηκε το νερό, τα άλατα καλίου κρυσταλλώθηκαν σε μεγάλες κλίνες καταλοίπων ποτάσας. Με την πάροδο του χρόνου, οι αναταραχές στο φλοιό της Γης έθαψαν αυτά τα αποθέματα κάτω από χιλιάδες πόδια γης και έγιναν μεταλλεύματα ποτάσας.

10. Ναυάγιο, Ιράκ

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 11

Στη Βασόρα του Ιράκ, το Google Earth κατέγραψε τα ναυάγια αρκετών πλοίων. Μερικά απλώς επιπλέουν σε κάποια πλευρά τους, ενώ άλλα είναι μισο-βυθισμένα και φαινομενικά καλυμμένα με σκουριά.

Διαφ.

11. Ένα «τέρας της θάλασσας», Νέα Ζηλανδία


Διαφ.

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 12


Loading...



Μια παράξενη μορφή θαλάσσιας ζωής έχει εντοπιστεί από το Google Earth στα βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για μια μακρά σκοτεινή λωρίδα που μοιάζει με ένα γιγαντιαίο φίδι ανάμεσα σε 2 καμπύλες γραμμές.

Διαφ.

12. Η Χιονοστιβάδα, Νεπάλ

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 13

Το Kangtega, γνωστό και ως «The Snow Saddle», είναι μια σημαντική κορυφή βουνού των Ιμαλαΐων ύψους 6.782 μέτρων.

Η μαύρη σφήνα που το κρύβει στο Google Earth είναι ένα μυστήριο.

Διαφ.

13. Bloody Lake, Ιράκ

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 14

Αυτή η κοκκινωπή λίμνη έξω από το Sadr City του Ιράκ συγκέντρωσε ένα δίκαιο μερίδιο μακάβριας κερδοσκοπίας, όταν έγινε αντιληπτή το 2007.

Bonus: Ένα παράξενο σχηματισμό σύννεφων στην Ιταλία

13 μυστηριώδη γεγονότα που έχουν βρεθεί από το Google Earth ++++++++++ - Εικόνα 15

Ένα ασυνήθιστο αντικείμενο εντοπίστηκε πάνω από την εθνική οδό της Ιταλίας. Ίσως πρόκειται για σχηματισμό σύννεφων, ίσως είναι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο. Ποτέ δεν θα μάθουμε.

Διαβάστε επίσης: