7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας


7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας


Διαφ.

Μερικές φορές οι τροφές που αγαπάμε να καταναλώνουμε μπορούν να είναι επιβλαβείς. Και είναι κρίμα αν οι συνέπειες δεν σας αφήνουν να πάτε κάπου ή το χειρότερο, αν σας κάνουν να νιώθετε άρρωστοι.


Loading...



Για να αποφύγετε αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα και να διατηρήσετε μια υγιή εμφάνιση, θα σας δείξουμε

κάποια φαγητά που ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε για να τα μειώσετε ή να τα αποκλείσετε εντελώς από την διατροφή σας.

1. Αλκοόλ7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας - Εικόνα 1

«Η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας», λέει η εμπειρογνώμονας Μικαέλα Μπόλντερ. Δυστυχώς, αφού τα θετικά συναισθήματα που έχετε ενώ πίνετε αλκοόλ εξασθενούν, θα μείνουν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες. Πρώτον, το αλκοόλ προάγει τη διακοπή των ορμονών που οδηγούν στην ακμή. Δεύτερον, μειώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντικαθιστώντας πολύ σημαντικά βακτήρια στο έντερο σας. Τρίτον, το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα σας και σας κάνει να μοιάζετε και να αισθάνεστε πρησμένοι.

Εάν δεν θέλετε να υποφέρετε από τις αρνητικές επιπτώσεις του οινοπνεύματος, προσπαθήστε να βάλετε ένα όριο.

2. Ρυζογκοφρέτες7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας - Εικόνα 2

© Depositphotos

Πιθανότατα θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι αυτό το υποτιθέμενο «υγιεινό» σνακ είναι πραγματικά επιβλαβές. Οι ρυζογκοφρέτες μπορεί να οδηγήσουν σε ρυτίδες στο δέρμα σας και μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Πρώτον, τρώγονται εύκολα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Δεύτερον, εάν ελέγξετε την επισήμανση διατροφής στο πίσω μέρος, θα δείτε ότι οι γκοφρέτες ρυζιού δεν αποτελούνται από τίποτα σημαντικό και ακόμα κι αν βρείτε ένα υγιές συστατικό, θα υπάρχει μόνο ένα μικρό ποσό από αυτό. Τρίτον, μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες και ακμή με την καταστροφή των μορίων που ονομάζονται Advanced Glycation End products, αλλιώς γνωστά ως AGEs.

Αλλά αν απολαμβάνετε πραγματικά τις ρυζογκοφρέτες, σκεφτείτε να επιλέξετε εκείνες που περιέχουν λιναρόσπορο και προσθέστε σπόρους, γαλοπούλα, ντομάτα ή οποιαδήποτε άλλα αγαπημένα λαχανικά, έτσι ώστε να πάρετε υγιή ακόρεστα λίπη, ασβέστιο και σίδηρο.

3. Σούσι7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας - Εικόνα 3

© Depositphotos

Διαφ.

Ξέρατε ότι αυτή η λιχουδιά οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και προκαλεί ακμή; Αν όχι, τώρα το μάθατε. Ναι, δυστυχώς, είναι αλήθεια. Πρώτον, τα αγαπημένα σας ρολά περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού, έναν από τους χειρότερους εχθρούς της υγείας μας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδατωμένο και θαμπό δέρμα. Δεύτερον, το αλμυρό φαγητό κάνει τα κύτταρα να διατηρούνται ρευστά, αυτό που κάνει το πρόσωπό σας να πρήζεται. Τρίτον, το ρύζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από την επιδερμίδα, προκαλώντας ξηρό δέρμα και πρόωρη γήρανση. Η Τζούλιαν Μουρ ήταν η πρώτη που χαρακτήρισε αυτό το φαινόμενο «πρόσωπο σούσι«.

Εάν τρώτε σούσι, συνιστάται να πίνετε περισσότερο νερό, να κάνετε ασκήσεις προσώπου, να κοιμάστε με μια κλίση, ώστε να μην επιτρέπετε στο υγρό να συσσωρευτεί στο πρόσωπο σας, να χρησιμοποιήσετε μια κρύα κομπρέσα και να αποφύγετε το αλκοόλ για να αποφύγετε την πρήξιμο.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας - Εικόνα 4

© Depositphotos

Διαφ.

Εάν τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα και εξακολουθείτε να παλεύετε με την ακμή, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να σας βοηθήσουν. Πρώτον, το γάλα από τις αγελάδες περιέχει μια αυξητική ορμόνη, η οποία επιδεινώνει τους αδένες του δέρματός σας που παράγουν λιπαρότητα με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα σας πιο λιπαρό. Δεύτερον, υπάρχουν πολλά γάλατα χαμηλής ποιότητας, επειδή οι αγελάδες τρέφονται με γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι και σόγια. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του γαλακτοκομικού προϊόντος, το γάλα καταστρέφεται λόγω της υπερ-παστερίωσης, της εξάτμισης, κ.ο.κ. Όλα αυτά δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την ακμή. Τρίτον, το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει δυσανεξία στη λακτόζη και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ακμής και εκζέματος.

Μπορεί να θέλετε να μεταβείτε σε εναλλακτικές λύσεις, όπως το γάλα κατσίκας, ή να αγοράσετε φρέσκο γάλα από ένα τοπικό αγρόκτημα όπου μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι αγελάδες τρέφονται με γρασίδι. Επίσης, το γάλα 2% είναι μια καλύτερη επιλογή αφού θεωρείτε ότι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.

5. Δημητριακά πρωινού7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας - Εικόνα 5

© Depositphotos

Διαφ.

Λυπηρό, αλλά αληθινό. Ακόμα και τέτοια φαινομενικά αθώα δημητριακά μπορεί να είναι επιβλαβή για το δέρμα σας. Πρώτον, μην πιστεύετε τη λέξη «φυσικό» μέχρι να δείτε από τι αποτελούνται τα δημητριακά. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένα από τα συστατικά είναι στην πραγματικότητα συστατικά ΓΤΟ, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν στο δέρμα σας φαγούρα, να αυξήσουν τις αλλεργίες και να προκαλέσουν ακμή. Δεύτερον, λόγω της διαδικασίας που ονομάζεται εξώθηση, τα δημητριακά είναι στην πραγματικότητα τοξικά για το σώμα μας. Τρίτον, τα δημοφιλή δημητριακά περιέχουν συχνά συνθετικές βιταμίνες που το σώμα μας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε δημητριακά για πρωινό, επιλέξτε αυτά που περιέχουν λιγότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

Σελίδες — 1 2

Διαφ.

6. Επεξεργασμένα κρέατα7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας - Εικόνα 6


Διαφ.

© Depositphotos


Loading...



Ένας από τους λόγους που θα μπορούσατε να δείτε πρησμένο το δέρμα σας, ειδικά μετά από μια επίσκεψη σε ένα καφέ ή ένα εστιατόριο, θα μπορούσε να οφείλεται στην κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων. Κατ ‘αρχάς, υπάρχει πολύ νάτριο στα επεξεργασμένα κρέατα όπως το ζαμπόν, το μπέικον, το κοτόπουλο, και επειδή το πάρα πολύ αλάτι σας κάνει να φουσκώνετε, αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεστε πρησμένοι. Δεύτερον, αυτοί οι τύποι κρέατος περιέχουν επίσης νιτρώδη άλατα, τα οποία καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα σας. Τρίτον, τα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση λόγω των διασπασμένων στοιχείων που δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν την εμφάνιση μιας νεανικής επιδερμίδας.

Για να κάνετε τα επεξεργασμένα κρέατα λιγότερο επιβλαβή για το σώμα σας, σιγουρευτείτε ότι δεν τρώτε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα και ότι δεν τα τρώτε κάθε μέρα. Εάν βρίσκεστε σε μια δίαιτα, βασιστείτε σε φρέσκα τρόφιμα.

7. Χυμοί7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί είναι τοξικά για το δέρμα σας - Εικόνα 7

© Shutterstock

Διαφ.

Ποιος δεν αγαπά τους χυμούς; Ειδικά όταν θεωρούνται ότι είναι πιο υγιεινοί από τα αναψυκτικά. Πρώτον, οι χυμοί περιέχουν ακριβώς όση ζάχαρη έχουν και τα αναψυκτικά και αυτή η ζάχαρη διασπά το κολλαγόνο στο δέρμα σας και το κάνει σκληρό. Δεύτερον, οι χυμοί στερούνται φυτικών ινών και αυτό σημαίνει ότι αυτό που πίνετε δεν παρέχει στο δέρμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τρίτον, οι λάτρεις της μάσκας χυμού λεμονιού είναι επιρρεπείς σε πιθανό χημικό κάψιμο. Αν βγείτε στον ήλιο, ο χυμός λεμονιού μπορεί να βλάψει μόνιμα το δέρμα σας.

Μπορείτε να συνδυάσετε φρούτα και λαχανικά σε smoothies για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας παίρνει όλες τις καλές βιταμίνες και τα μέταλλα. Αλλά θα ήταν καλύτερο να τρώτε ολόκληρα φρούτα έτσι ώστε να πάρετε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που βρίσκονται φυσικά μέσα στα φρούτα.

Σελίδες — 1 2


Πηγή

Διαβάστε επίσης: