Οι 7 επιστημονικοί τρόποι για να χάσετε λίπος χωρίς δίαιτα και γυμναστική


Οι 7 επιστημονικοί τρόποι για να χάσετε λίπος χωρίς δίαιτα και γυμναστική


Διαφ.

Απαιτεί χρόνο και αφοσίωση για να χάσει κανείς σωματικό λίπος με δίαιτα και άσκηση.

Για κάποιους ανθρώπους με φορτωμένο πρόγραμμα, όπως οι εργαζόμενοι γονείς και οι φοιτητές, που προσπαθούν να χάσουν βάρος, η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε ισορροπημένη διατροφή και να κάνετε τακτικά άσκηση, υπάρχουν εναλλακτικοί και εύκολοι τρόποι για να μειώσετε το σωματικό λίπος.

Οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σώμα σας. Να θυμάστε όμως ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν εμφανή αν τις τηρείτε μακροπρόθεσμα.

Μασάτε αργά: Ο χρόνος που χρειάζεται κανείς για να ολοκληρώσει το γεύμα του έχει πιθανή επίδραση στο βάρος του. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε γρήγορα κινδυνεύουν περισσότερο να αυξήσουν το βάρος τους ή να γίνουν παχύσαρκοι συγκριτικά με όσους τρώνε αργά. Η αργή μάσηση της τροφής δίνει στον εγκέφαλο χρόνο να επεξεργαστεί την κατανάλωση του φαγητού και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, γεγονός που οδηγεί σε πρόσληψη μικρότερης ποσότητας φαγητού.

Πίνετε πολύ νερό: Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η πρόσληψη νερού μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο. Μελέτη σε ενήλικες έδειξε ότι η κατανάλωση μισού λίτρου νερού 30 λεπτά πριν το γεύμα μπορεί να μειώσει την πείνα και τον αριθμό των θερμίδων.



Κρύψτε τα ανθυγιεινά σνακ: Ένας απλός τρόπος να αποφεύγετε τις ανθυγιεινές τροφές που προκαλούν αύξηση του βάρους, είναι να μην υπάρχουν στο οπτικό σας πεδίο. Κρύψετε λοιπόν τέτοιες τροφές σε σημεία που δεν βλέπετε. Μελέτες έδειξαν ότι όταν οι άνθρωποι βλέπουν καθημερινά τροφές με πολλές θερμίδες στο σπίτι, αυξάνονται οι λιγούρες τους. Οι ερευνητές προτείνουν να έχετε σε εμφανή σημεία υγιεινά σνακ, όπως φρούτα.

Μικρότερα πιάτα για ανθυγιεινές τροφές: Τα μικρότερα πιάτα ξεγελούν τον εγκέφαλο και νομίζει ότι το άτομο τρώει περισσότερο παρά τη μειωμένη ποσότητα, καθώς κάνει τις μερίδες να φαίνονται μεγαλύτερες. Χρησιμοποιείτε όμως μεγαλύτερα πιάτα για υγιεινές τροφές, όπως οι σαλάτες.

Μακριά από το smartphone: Αφήστε το τηλέφωνο και το τάμπλετ μακριά από το τραπέζι την ώρα του φαγητού. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι όταν δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στο φαγητό, καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Ανασκόπηση 24 μελετών διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ήταν μονίμως αφηρημένοι την ώρα του φαγητού έτρωγαν κατά 10% περισσότερο από εκείνους που ήταν συγκεντρωμένοι στο φαγητό τους.



Καλός ύπνος: Ο κακής ποιότητας ύπνος επηρεάζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, τη λεπτίνη και τη γκρελίνη. Η απότομη αύξηση αυτών των ορμονών, αυξάνει την πείνα και την επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές.

Χρησιμοποιείτε κόκκινα πιάτα: Μελέτη έδειξε ότι η χρήση κόκκινων πιάτων για τα ανθυγιεινά φαγητά μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη κατανάλωση φαγητού. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο εγκέφαλος τείνει να συσχετίζει το κόκκινο με τα προειδοποιητικά σήματα στάσης, στέλνοντας στο σώμα μήνυμα να σταματήσει την κατανάλωση.

Πηγή : omned.gr

Διαβάστε επίσης: