Δίαιτα: 10 διάσημες Ελληνίδες μαμάδες μοιράζονται τα μυστικά και το πρόγραμμα διατροφής τους


Δίαιτα: 10 διάσημες Ελληνίδες μαμάδες μοιράζονται τα μυστικά και το πρόγραμμα διατροφής τους


Διαφ.

Τα κιλά είναι κάτι που απασχολούν αρκετές γυναίκες γύρω μας.
Το ίδιο και τις διάσημες γυναίκες που καθημερινά βλέπουμε στην τηλεόραση, στα περιοδικά και στα social media γενικότερα. Ποια είναι όμως τα διατροφικά μυστικά τους; Ποιες δίαιτες ακολουθούν οι αγαπημένες μας Ελληνίδες σταρ και πώς διατηρούν τα κιλά τους;

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τη διατροφή που ακολουθεί η Ελένη Μενεγάκη, η Κέλλυ Κελεκίδου, η Δούκισσα Νομικού, η Ελένη Ράντου και μερικές ακόμη διάσημες Ελληνίδες μαμάδες.

Δούκισσα Νομικού

«Πρωινό: 1 ποτήρι ρόφημα με πρωτεΐνες Δεκατιανό: 1 τοστ και 1 φρούτο Μεσημεριανό: 1 μερίδα κρέας ή ζυμαρικά ή ψάρι ή όσπρια με συνοδεία σαλάτας Απογευματινό: 1 φλιτζάνι τσάι και 1 μπάρα δημητριακών ή 1 γιαούρτι ή 1 φρούτο Βραδινό: 1 μικρότερη μερίδα φαγητό από το μεσημέρι με σαλάτα»

Φαίη Σκορδά

«Ένα βραστό αβγουλάκι με αλάτι και πιπέρι για πρωινό και φυσικά ένας καφές γιατί αλλιώς δεν ανοίγει το μάτι. Το μεσημεριανό μου δεν αργεί και γύρω στη μια έφαγα φιλέτα -ναι, πληθυντικός. Όταν λέω πως μπορούμε να φάμε όση ποσότητα θέλουμε το εννοώ. Είναι τέλειο γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάς μετά αφού τρως μέχρι να χορτάσεις. Το συνόδευσα με ένα ώριμο αβοκάντο με λάδι και αλάτι.Πριν λίγο τελείωσα και το βραδινό μου γεύμα που ήταν κοτόπουλο στην σχάρα. Όχι, δεν έφαγα και τα 6 κομμάτια αλλά θα μπορούσα αν ήθελα. Αυτή τη φορά το συνόδευσα με βραστά καρότα και σπαράγγια με λάδι, λεμόνι και αλάτι».

Έλλη Κοκκίνου

Βγάζοντας τη γλουτένη από τη διατροφή της, η δίαιτα της Έλλης βασίζεται στην κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο τροφίμων που δεν την περιέχουν ως συστατικό τους. Δια ροπάλου, λοιπόν, απαγορεύονται το πλιγούρι, το αλεύρι, η φαρίνα, το σιμιγδάλι, το σιτάρι και ό,τι παρασκευάζεται από αυτά, ορισμένα τυριά, κατεργασμένα κρέατα και αλλαντικά που δεν αναφέρουν τη σύσταση τους. Επίσης το κανονικό ψωμί, τα μακαρόνια που περιέχουν γλουτένη, τα διάφορα σνακ που κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα, το ουίσκι και η βότκα. Επίσης το λευκό ξίδι, ορισμένα μπαχαρικά και καρυκεύματα κατεργασμένα, έτοιμες σάλτσες αλλά και κάθε είδους επιδόρπιο και γλυκά εμπορίου.

Δέσποινα Βανδή



Πρωινό: 1 φέτα μαύρο ψωμί με μέλι και τανίχι ή 2 φρούτα Δεκατιανό: Γιαούρτι με μέλι ή λευκό τοστ με διπλή γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών Μεσημεριανό: Σαλάτα με παντζάρια και τυρί χαμηλών λιπαρών ή σαλάτα σπανάκι-ρόκα και κοτόπουλο ή ψάρι ή με μανιτάρια ή με ψητά λαχανικά. Απογευματινό: Φρούτα εποχής και ξηροί καρποί Βραδινό: Σούσι ή ψητός σολομός με λαχανικά ή όσπρια με 1 φέτα ψωμί ή σαλάα με ξηρούς καρπούς ή φιλέτο και πατάτες φούρνου ή σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο. πηγή: Λοιπόν

Ελένη Μενεγάκη

«Τα κορίτσια με ρωτάνε περί δίαιτας και θέλω να πω δεν υπάρχει μαγική δίαιτα, ένα είναι το μυστικό…. Αν δε μάθεις να μειώσεις τις μερίδες σου, όταν έχεις ξεφύγει λέμε, που στην αρχή θα πεινάσεις γιατί το στομάχι είχε μάθει τα δύο πιάτα, θα μάθει μετά και το ένα… και αργότερα θα μάθει στο ένα πιάτο, όχι όπως το κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, λες και δεν υπάρχει αύριο… θα το κάνουμε πιο κανονικό σιγά σιγά, γιατί ούτε το σώμα αντέχει ούτε το πνεύμα… Πόσα να αντέξουμε!»!

Σταματίνα Τσιμτσιλή

«Κάνω δίαιτα εν όψει του καλοκαιριού. Πεινάω, κάνω δίαιτα Δευτέρα με Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τσιμπάω λίγο… Συνηθίζεται η πείνα. Αν κόψεις το βραδινό, θα πεινάσεις τη μία μέρα, τη δεύτερη, την τρίτη, μετά από μία εβδομάδα θα συνηθίσεις… Αλλά όλο το χρόνο δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα»

Καλομοίρα



«Για να διατηρούμαι κάνω γυμναστική κάθε μέρα και έχω αλλάξει τη διατροφή μου. Δεν τρώω τηγανιτά, θέλω να φύγει η κυτταρίτιδα. Δεν τρώω τηγανιτά εδώ και ένα χρόνο… Έκανα μία περίοδο Vegan δίαιτα, αλλά δεν είχα ενέργεια, ήμουν κουρασμένη, ξέσπαγα στα παιδιά, είχα νεύρα, ενώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και για δύο εβδομάδες ήμουν στο κρεβάτι και μετά ξεκίνησα να τρώω πάλι κρέας… Πίνω πολύ νερό»!

Μαρία Μπακοδήμου

«Έχασα κιλά, έπεσα ένα νούμερο… Το χάρηκα κι εγώ που τα έχασα αυτά τα κιλά. Έκανα διατροφή, δεν έτρωγα αλεύρι και ζάχαρη… άσπρο δεν έτρωγα, καθόλου ζάχαρη μόνο στέβια… και νιώθω ανάλαφρη και υγιής»

Ελένη Ράντου

«Έχασα 7μιση κιλά και μου φαίνεται πολύ. Έκανα διατροφή. Μετά από πάρα πολλά χρόνια έφαγα όσπρια, φακές και γίγαντες… Έχει το πρωί ασπράδια, έχει ταχίνι, που δεν είχα φάει ποτέ στη ζωή μου. Και μου είπε ο διατροφολόγος να τρώω κεράσια και μου είπε «δεν παχαίνεις γιατί έχει τάση για πάχος, το νευρικό σου σύστημα έχει θέματα, δεν είναι καλά»…»!

Κέλλυ Κελεκίδου

«Είχα πάρει αρκετά κιλά, όμως είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσει να κάνω δίαιτα και δεν με έχω κουράσει με εξαντλητικές δίαιτες. Έκανα μια φορά δίαιτα, γιατί, όταν είχα σταματήσει την ενόργανη, πήρα μέσα σ’ ένα χρόνο γύρω στα 18 κιλά και τότε ήμουν 56 κιλά. Όταν έμεινα έγκυος, δεν φοβήθηκα τα κιλά μου, γενικά δεν είμαι ένας άνθρωπος που φοβάμαι. Δεν πρέπει να βάζουμε τη λέξη «δίαιτα» στον εαυτό μας. Το θέμα είναι να ακολουθείς ένα σωστό τρόπο διατροφής. Αποφεύγω να τρώω το βράδυ. Αν τρώω καθημερινά το βράδυ, μπορεί μέσα σε μία εβδομάδα να πάρω και 3,5 κιλά»

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Διαβάστε επίσης: