Οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα


Οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα


Διαφ.

Αυστραλοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες είναι πιο καλές οδηγοί από τους άνδρες, οι οποίοι «θεωρούνται» αυθεντίες στο τιμόνι.

Αυστραλοί ειδικοί κατέληξαν στο πόρισμα πως οι γυναίκες είναι καλύτερες οδηγοί από τους άνδρες, οι οποίοι «θεωρούνται» αυθεντίες στο τιμόνι. Οδηγούν με πιο πολλή υπομονή, προσοχή και ασφάλεια και μπορείς να εμπιστευτείς πιο πολύ τη ζωή σου στα χέρια τους. Και δεν είναι μόνο οι ειδικοί που το επισημαίνουν.

Το ίδιο επιβεβαιώνουν και οι στατιστικές, που συνήθως δεν κάνουν λάθος.
Με βάση λοιπόν την αυστραλιανή αστυνομία και τους ειδικούς, οι οποίοι ασχολούνται με ζητήματα συγκοινωνιών και ασφάλειας στους δρόμους, οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες, που έχουν πιο πολλές πιθανότητες να παραβούν το όριο ταχύτητας, να εμπλακούν σε ένα τροχαίο ή να χάσουν τη ζωή τους στο δρόμο.Από τις πιο απλές απαιτήσεις οδήγησης, όπως είναι το παρκάρισμα, μέχρι τις πιο πολύπλοκες, όπως το να οδηγεί κάποιος μέσα σε πυκνή κυκλοφορία σε ώρα αιχμής.
Οι γυναίκες απέδειξαν πως έχουν πιο πολλές δεξιότητες και οδηγούν με ασφάλεια.
Ακόμη πιο εύγλωττες είναι οι στατιστικές που δεν αφήνουν περιθώρια να αμφισβητήσει κανένας την κυριαρχία των γυναικών στην οδήγηση.

Τους τελευταίους 12 μήνες και ειδικότερα από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τον Φλεβάρη του 2012, ο αριθμός των εμπλεκομένων ανδρών σε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είναι τετραπλάσιος από τον αντίστοιχο των γυναικών.
Σε μια πρόσφατη έρευνα την οποία διεξήγαγε το τμήμα οδικής ασφάλειας του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας διαπιστώθηκε πώς οι άνδρες είτε οδηγούν είτε είναι επιβάτες, είτε οδηγούν μοτοσικλέτα ή περπατούν στο δρόμο έχουν 1,7 μεγαλύτερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στο δρόμο.
Αναφορικά με το ζήτημα ο επικεφαλής της παραπάνω έρευνας, καθηγητής Ραφαέλ Κρζεμπιέτα, τόνισε πως όπως και να δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία, αυτό το οποίο προκύπτει ως συμπέρασμα είναι το γεγονός πως οι άνδρες είναι πιο επικίνδυνοι πίσω από το τιμόνι, επειδή συνήθως το διακινδυνεύουν πιο πολύ από τις γυναίκες.

Τέλος, τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδεικνύουν κατηγορηματικά πως οι άντρες οδηγοί της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας ευθύνονται για το 72% όλων των τροχαίων παραβάσεων στη γειτονική Πολιτεία.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
loading...
Loading...