9 Ασυνήθιστα Πράγματα Που Οι Γυναίκες Βρίσκουν Ελκυστικά Στους Άνδρες


9 Ασυνήθιστα Πράγματα Που Οι Γυναίκες Βρίσκουν Ελκυστικά Στους Άνδρες
Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους γούστα και ορισμένα πρότυπα ομορφιάς. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν οδηγίες για να είναι κάποιος ελκυστικός για όλους, αλλά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ορισμένα χαρακτηριστικά φαίνονται πιο ελκυστικά από άλλα.


Διαφ.

Μερικές ανακαλύψεις από αυτές, μπορούν να εκπλήξουν τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι γυναίκες ελκύονται μόνο από άνδρες που έχουν γυμνασμένο σώμα και ωραίο χαμόγελο.

Παρακάτω θα βρείτε 9 επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν τι κάνει έναν άνδρα πιο επιθυμητό στις γυναίκες.

#1 Η σταδιοδρομία σε μια «ιδιαίτερη» εργασία

Το επάγγελμα των ανδρών μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις τους. Σύμφωνα με το Tinder, μια εφαρμογή ραντεβού, υπάρχει μια λίστα με «προτιμότερες» δουλειές από άλλες. Η λίστα περιλαμβάνει τα 15 πιο ελκυστικά επαγγέλματα για άνδρες και γυναίκες, σε όλο τον κόσμο.

Ορισμένα ευρήματα μπορεί να είναι μάλλον αναμενόμενα. Για παράδειγμα, ελκυστικοί θεωρούνται οι άνδρες με στολές, όπως οι πιλότοι και οι πυροσβέστες. Οι επιχειρηματίες, οι γιατροί και οι τηλεοπτικές – ραδιοφωνικές προσωπικότητες, βρίσκονται επίσης στις 5 πρώτες θέσεις.

#2 Η ιδιοκτησία σκύλου

Το Ακαδημαϊκό Κέντρο Ράππιν στο Ισραήλ και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διεξήγαγαν ένα πείραμα. Μελέτησαν τον τρόπο που η κυριότητα σκύλων βελτιώνει την ελκυστικότητα των ανδρών. Πήραν 2 πειραματικές ομάδες ανδρών. Η πρώτη ομάδα περιγράφηκε ως άπιστοι άνδρες που μάλωναν με τις συντρόφους τους και η άλλη ομάδα ως άνδρες που εργαζόντουσαν σκληρά και φρόντιζαν τα παιδιά.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη ομάδα περιλάμβανε άπιστους, η ιδιοκτησία σκύλων τους βοήθησε να φαίνονται σαν πιθανοί σύντροφοι για σχέσεις μεγάλης διάρκειας. Οι γυναίκες τους βρήκαν ακόμη πιο ελκυστικούς από ότι τους μπαμπάδες με σκύλους. Η φροντίδα ενός σκύλου μπορεί να βοηθήσει έναν άνδρα να φαίνεται πιο χαρούμενος και χαλαρός και στέλνει ένα μήνυμα για την ετοιμότητά του για μακροχρόνιες δεσμεύσεις.

#3 Ένα μπλουζάκι με το γράμμα Τ

Υπάρχει μια ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, σύμφωνα με την οποία ένα απλό ρούχο μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να τραβήξουν την προσοχή των γυναικών. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ένα λευκό μπλουζάκι με ένα μεγάλο μαύρο γράμμα T τυπωμένο στο μπροστινό μέρος, μπορεί να κάνει έναν άνδρα ως και 12% πιο ελκυστικό στις γυναίκες.

Το αποτέλεσμα αυτό εξηγείται από την ψευδαίσθηση που δημιουργεί αυτό το σχέδιο. Κάνει τους ώμους να φαίνονται ευρύτεροι και τη μέση να φαίνεται πιο λεπτή, δημιουργώντας ένα σημάδι αρρενωπότητας με το σχήμα V ως σωματότυπο. Τα καλύτερα αποτελέσματα αποκτήθηκαν από άνδρες με μέση τόσο μεγάλη όσο οι ώμοι τους. Πλέον, δεν χρειάζεται να ψάχνετε για ακριβά ρούχα σχεδιαστών.

#4 Το φαινόμενο του Τζορτζ Κλούνεϊ

Μια επιστημονική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι αναζητούν οικονομικά ανεξάρτητους και όμορφους συντρόφους που μπορούν να τους προσφέρουν πολλά. Καθώς ένας άνδρας μεγαλώνει, έχει περισσότερες ευκαιρίες να αυξήσει το κύρος και τους πόρους του. Μερικοί ψυχολόγοι το αποκαλούν «Φαινόμενο του Τζορτζ Κλούνεϊ».

Μια γυναίκα νιώθει περισσότερη εμπιστοσύνη όταν βλέπει έναν επιτυχημένο, ισχυρό και μεγαλύτερο άνδρα. Η μελέτη δείχνει ότι καθώς οι γυναίκες γίνονται οικονομικά πιο ανεξάρτητες, έλκονται ακόμα πιο πολύ από μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες.

#5 Οι άνδρες που κατακτώνται δύσκολα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ψυχολογική Επιστήμη» έδειξε ότι οι άνδρες που φαίνονται δύσκολοι στο να κατακτηθούν, μπορεί να ωφεληθούν από αυτό στις σχέσεις τους. Η αβεβαιότητα στις αρσενικές ενέργειες σχετικά με το αν πραγματικά θέλουν μια γυναίκα ή όχι, την κάνουν να ενδιαφέρεται πραγματικά. Δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται έναν άντρα αν δεν ξέρει πόσο έντονα αισθάνεται γι ‘αυτήν.

Δημιουργώντας έτσι κάποιο μυστήριο στην αρχή των σχέσεών τους μπορούν να τις κάνουν εντονότερες.

#6 Οι άνδρες που παραμένουν κλειστοί

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια, οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες με έπαρση και σοβαρότητα. Οι γυναίκες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι προτιμούν τους άνδρες που φαίνονται ισχυροί, υπερήφανοι, ή ιδιότροποι και βαθμολόγησαν τη χαρά ως τη λιγότερο ελκυστική ένδειξη. Αυτό αποδεικνύει ένα από τα πιο διάσημα στερεότυπα: ότι οι γυναίκες έλκονται από τα «κακά αγόρια».

Η έρευνα βασίστηκε στις πρώτες εντυπώσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποτελεί ένδειξη για το αν οι άνδρες τέτοιου τύπο είναι πιθανότερο να γίνουν καλοί σύντροφοι ή σύζυγοι.

#7 Η βαθιά φωνή

Μια μελέτη προσπάθησε να αποδείξει ποιες φωνές ακούγονται πιο ελκυστικές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να χαρακτηρίσουν τις βαθιές αρσενικές φωνές ως πιο δελεαστικές.

Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι πολύ απλή. Λένε ότι βασίζεται στο μέγεθος του σώματος. Οι άντρες βρίσκουν ελκυστικές τις λεπτές θηλυκές φωνές επειδή λαμβάνουν ένα σήμα ότι η γυναίκα είναι μικρόσωμη.

Υπάρχει ένα πιο σημαντικό χαρακτηριστικό: «η αναπνοή». Μια «ξέπνοη» και νυσταγμένη φωνή προτιμάται επειδή φαίνεται λιγότερο επιθετική και θυμωμένη.

#8 Οι άνδρες που φορούν κόκκινο χρώμα

Σε ένα πείραμα που πραγματοποίησαν επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες προσελκύονται περισσότερο από τους άνδρες που φορούν ρούχα με κόκκινο χρώμα. Σύγκριναν τη φυσική έλξη των ανδρών με το κόκκινο, το πράσινο, το γκρι και το μπλε χρώμα.

Το κόκκινο φέρνει κάτι ευχάριστο στην αλληλεπίδραση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, το συνδέουν με το πάθος και την αγάπη. Η έρευνα αναφέρει επίσης συσχετισμούς αυτού του χρώματος με τη δύναμη και την αντοχή. Είναι σύμβολο της εξουσίας και της υψηλής κοινωνικής κατάστασης.

Το κόκκινο έχει μεγάλη επιρροή στις γυναικείες αντιλήψεις και επιθυμίες, επειδή βοηθά τον άνδρα να αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

#9 Οι φωτογραφίες με περιεχόμενο υψηλού επιπέδου

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστημίου της Ουαλίας, έδειξε ότι οι άντρες μπορούν να γίνουν πιο ελκυστικοί με την κατάστασή τους. Αποκάλυψαν πως ένας άνδρας με τις ίδιες εκφράσεις προσώπου και τα ίδια ρούχα, τραβά περισσότερο την προσοχή αν βρίσκεται κοντά σε ένα ωραίο αυτοκίνητο.

Μια άλλη μελέτη του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, απέδειξε επίσης τη σημασία της οικονομικής επιτυχίας για τις γυναίκες. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας διαμερισμάτων. Οι ίδιοι άνδρες απεικονίζονται σε πολυτελή και σε κανονικά διαμερίσματα. Εκείνοι που φωτογραφήθηκαν στα πολυτελή διαμερίσματα, βαθμολογήθηκαν υψηλότερα.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι άνδρες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την υψηλή κοινωνική κατάσταση των γυναικών και αυτό δεν επηρεάζει το πόσο ελκυστικές είναι.

ΠΗΓΗ: www.truelife.gr

Διαβάστε επίσης: