7 "Καλές" Συμβουλές πάνω στις Σχέσεις που ΔΕΝ θα πρέπει να Ακολουθείτε. Η 5η είναι ότι Χειρότερο!


Οι συμβουλές μπορούν να διαφέρουν. Η οικογένεια και οι φίλοι έχουν μόνο καλές προθέσεις. Άλλοι πάλι πιθανώς να θέλουν να χαλάσουν την σχέση σας και δεν αποκλείεται να σας δώσουν συμβουλές λόγω ζήλιας.


Διαφ.

Ωστόσο, ακόμα και τα πιο ειλικρινή λόγια σοφίας μπορούν μερικές φορές να επηρεάσουν άσχημα την σχέση σας.

Σήμερα, αποφασίσαμε να σας δείξουμε τι συμβουλές οι ψυχολόγοι συνιστούν να αποφεύγουμε οπωσδήποτε εάν θέλουμε να έχουμε μία υγιή και μακρόχρονη σχέση:

1. «Θα πρέπει να βρεις κάποιον καλύτερο για σένα.»

Εάν είστε σε μία σχέση λόγω συμφέροντος, μάλλον είστε σε λάθος δρόμο. Το συμφέρον είναι πολύ κακός λόγος να ξεκινήσετε μία σχέση. Εάν το κάνετε αυτό, πιθανώς να καταστρέψετε έναν χαρούμενο γάμο ή να ξεκινήσετε μία ζωή που δεν σας κάνει καθόλου χαρούμενους.

2. «Δείξ’του ποιος είναι το αφεντικό. Μην τον αφήνεις να σε κάνει ότι θέλει!»

Αρχικά, ο καθένας έχει διαφορετικό τομέα ευθύνης σε μία σχέση και έτσι είναι φυσιολογικό ο καθένας να παίρνει τον ρόλο του ηγέτη πότε – πότε. Μόνο με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό μπορεί ένας γάμος να είναι πετυχημένος.

3. «Να απαιτείς τον ρομαντισμό από τον σύντροφό σου!»

Οι ψυχολόγοι λένε πως μετά από μία συγκεκριμένη περίοδο σε κάθε σχέση, ο ρομαντισμός περνάει. Το ζευγάρι δεν γίνεται να είναι πάντα λες και ζουν σε μία ρομαντική κωμωδία. Κάθε σχέση περνάει από διάφορες φάσεις, με την καθεμία να έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

4. «Μην μιλάς. Μην κάνεις τα πράγματα χειρότερα.»

Είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγεις τις εντάσεις σε μία σχέση. Ωστόσο, είναι καλύτερο να λύνονται όταν προκαλούνται. Εάν καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, μία μέρα θα εκραγείς και θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Μην το παίζεις θύμα. Συζήτησε τα συναισθήματά σου με τον σύντροφό σου.

5. «Διάβασε τις συνομιλίες του. Έχει το δικαίωμα!»

Το να επεμβαίνεις στην προσωπική ζωή του συντρόφου σου θεωρείται το πρώτο βήμα για καταχρηστική συμπεριφορά σε μία οικογένεια. Η κακοποίηση δεν είναι μόνο σωματική αλλά μπορεί να είναι και συναισθηματική. Μην ακούτε αυτές τις συμβουλές και μην κάνετε τον σύντροφό σας όμηρο της ζήλιας σας.

6. «Να του θυμίζεις πως δεν βγάζει αρκετά χρήματα.»

Αυτή η συμβουλή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μετατρέψετε μία μικρή παρεξήγηση σε σύγκρουση. Ειδικοί λένε πως δεν θα πρέπει να συζητάτε καθημερινά τέτοια θέματα.

7. «Κοίτα και μάθε.»

Το να δείχνετε με το δικό σας παράδειγμα είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά και δουλεύει, αλλά όχι και για τους συντρόφους σας. Δεν είστε παιδί και δεν θα πρέπει να επαναλαμβάνετε συμπεριφορές άλλων.

Όταν έχετε προβλήματα στον γάμο σας, μην κοιτάτε τις άλλες οικογένειες και μην προσπαθείτε να τις αντιγράψετε. Ωστόσο, δεν είναι κακό να αποφεύγετε κάποια από τα λάθη που κάνουν.

Μπόνους: Σκληρή αλήθεια

Έξυπνος + Έξυπνη = Αγάπη
Έξυπνος + Χαζή = Εγκυμοσύνη
Χαζός + Έξυπνη = Γάμος
Χαζός + Χαζή = Αποτυχία

Πηγή

Διαβάστε επίσης: