10 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε και βλάπτουν το Δέρμα του Προσώπου. Προσέξτε ιδιαίτερα το #8!


Μάλλον είναι ώρα να σταματήσουμε να ξοδεύουμε χρήματα σε πανάκριβα καλλυντικά και θαυματουργές θεραπείες και να αρχίσουμε από τα βασικά.


Διαφ.

Αποφασίσαμε να σας προστατέψουμε από τα 10 πιο διαδεδομένα λάθη όταν πρόκειται για την υγεία του προσώπου:

1. Αλλάζετε συχνά καλλυντικά

Πιθανώς να φοβάστε πως το δέρμα σας θα συνηθίσει τα παλιά προϊόντα και πως ένα καινούργιο θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί το δέρμα δεν προσαρμόζεται σε προϊόντα, ενώ μία νέα κρέμα μπορεί να γίνει η αιτία για αλλεργική αντίδραση.

2. Κάνετε καθημερινά απολέπιση

Το δέρμα μας αναγεννάται χωρίς επιπλέον βοήθεια. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε προϊόντα απολέπισης για να επιταχύνουμε την διαδικασία. Αυτό μπορεί να φθείρει το δέρμα εάν γίνεται καθημερινά. Το τρίψιμο δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Να επιλέγετε την χημική απολέπιση για να αφαιρείτε προσεκτικά και χωρίς πόνο τα νεκρά κύτταρα.

3. Δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα για την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα από καλλυντικά στο πρόσωπο και να φράζουν οι πόροι. Αυτά τα προϊόντα είναι απαραίτητα για τον καλύτερο καθαρισμό του προσώπου.

4. Χρησιμοποιείτε την ίδια μαξιλαροθήκη για δύο εβδομάδες.

Ακόμα και αν πλένετε συχνά τα μαλλιά σας και καθαρίζετε το πρόσωπο κάθε απόγευμα πριν τον ύπνο, η μαξιλαροθήκη μαζεύει σκόνη, νεκρά κύτταρα και τρίχες από τα κατοικίδια. Είναι καλό να την αλλάζετε κάθε 2 μέρες. Επίσης, το να επιλέξετε μεταξένια μαξιλαροθήκη θα προστατέψει το πρόσωπο από εξανθήματα και πρόωρες ρυτίδες.

5. Δεν χρησιμοποιείτε toner.

Το Toner είναι ένα προϊόν που επαναφέρει την ισορροπία του pH στο δέρμα και το προετοιμάζει για τα υπόλοιπα προϊόντα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό μετά από προϊόντα απολέπισης. Να ψάχνετε προϊόντα που δεν περιέχουν αλκοόλ γιατί αλλιώς θα έχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

6. Χρησιμοποιείτε πούδρα για να μην λάμπει το δέρμα.

Το πρόσωπο θα λάμπει και το πρόβλημα είναι πιο έντονο το καλοκαίρι. Ενώ πιθανώς να χρησιμοποιείτε την πούδρα για να λύσετε το πρόβλημα, φράζει τους πόρους. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε καθαριστικά μαντηλάκια για το πρόσωπο. Θα απομακρύνουν τα περιττά έλαια από το πρόσωπο χωρίς να προσθέσουν κάτι.

7. Βγάζετε τα φρύδια σας πριν βάλετε μακιγιάζ.

Εάν αποφασίσετε να βγάλετε τα φρύδια σας, αφήστε τα για πάνω από 2 ώρες πριν βάλετε πάνω τους κάποιο προϊόν.

8. Πλένετε το πρόσωπο πριν το ντους.

Φυσικά, μπορείτε να το πλένετε όποτε θέλετε αλλά καλύτερο είναι να το κάνετε με λίγο καθαριστικό μετά το ντους. Τα χημικά που είναι στα σαμπουάν και βοηθούν τα μαλλιά δεν είναι χρήσιμα στο πρόσωπο και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, ερυθρότητα ή να κάνουν χειρότερη την ακμή.

9. Δεν φροντίζετε το δέρμα σας πριν τον ύπνο.

Αφού φορούσατε το μακιγιάζ όλη τη μέρα, πιθανώς να μην θέλετε να βάλετε κάτι άλλο στο πρόσωπο. Ωστόσο, το δέρμα αναζωογονείται το βράδυ και η βραδινή κρέμα θα εξουδετερώσει τις αρνητικές συνέπειες των καλλυντικών.

10. Δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα με δείκτη προστασίας για τον ήλιο όλο τον χρόνο.

Είναι σημαντικό να προστατεύουμε το δέρμα μας όλο τον χρόνο από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Δεν λέμε να βάζετε αντηλιακό όταν βγαίνετε έξω, αλλά να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες με δείκτη προστασίας.

Μπόνους: Πώς μπορεί μία μπανάνα να βοηθήσει το δέρμα;

Η μπανάνα έχει πολλά οφέλη στο δέρμα:

  • μειώνει τα πρησμένα μάτια (βάλτε το εσωτερικό της φλούδας πάνω από τα μάτια σας για μερικά λεπτά)
  • μειώνει τις ρυτίδες (τρίψτε την φλούδα στις επιλεγμένες περιοχές και ξεπλύντε μετά από 30 λεπτά)
  • ενάντια στην ακμή και τα θηλώματα (τρίψτε τα σημεία για αρκετά λεπτά 3 φορές τη μέρα)
  • λεύκανση των δοντιών (τρίψτε την φλούδα πάνω στα δόντια για μερικά λεπτά 1-2 φορές τη μέρα)

Εσείς ποια από αυτά τα λάθη κάνετε; Θα αλλάξετε συνήθειες;

Πηγή

Διαβάστε επίσης: