6 Συνήθειες που σας κάνουν Φτωχούς και Μόνους. Ιδιαίτερη Προσοχή στο #5!


Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλές σχέσεις με ανθρώπους γιατί οι κοινωνικές επαφές είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, ο χρόνος που περνάμε στο χτίσιμό τους δεν φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Διαφ.

Εάν βλέπετε πως ξοδεύετε πολύ χρόνο για να ασχολείστε με τις δουλειές των άλλων αντί για τις δικές σας, είναι καλή στιγμή να σταματήσετε και να το ξανασκεφτείτε.

Έτσι, σκεφτήκαμε να σας δείξουμε αυτές τις περιπτώσεις όπου είναι καλό να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητές σας.

1. Δεν μπορείτε να πείτε «όχι.»

Ασχολείστε περισσότερο με τις δουλειές των άλλων, παρά με τις δικές σας. Εάν σκεφτείτε τι έχουν κάνει εκείνοι για σας, πιθανώς να μην βρείτε κάτι.

Κάντε τις δικές σας υποχρεώσεις πρώτη προτεραιότητα. Εάν κάποιος προσπαθεί να σας βγάλει εγωιστές ή αχάριστους, μάλλον προσπαθεί να σας χειραγωγήσει.

2. Χρειάζεστε την επιβεβαίωση.

Δεν νιώθετε αυτοπεποίθηση και συνεχώς θέλετε την επιβεβαίωση από τους άλλους. Χρειάζεστε τα κομπλιμέντα για να νιώσετε «όμορφα.»

Πρέπει να καταλάβετε πως είστε όμορφοι όπως και να’χει και πως δεν χρειάζεστε να το αποδείξετε. Εξελιχτείτε στην δουλειά και στην προσωπική σας ζωή και να δίνετε αγάπη στους γύρω σας. Η αυτοπεποίθηση θα γίνει ο πιστός σας σύντροφος και δεν θα χρειάζεστε την επιβεβαίωση.

3. Δεν εκφράζετε την άποψή σας.

Δεν διαφωνείτε, δεν παραπονιέστε ή δεν παλεύετε για τα δικαιώματά σας. Είναι εύκολο να αποδέχεσαι, να είσαι υπομονετικός και ήσυχος ώστε να μην προκαλείς σύγκρουση. Ωστόσο, είναι ψευδαίσθηση: εάν δεν λες την άποψή σου, κανείς δεν θα ξέρει πως έχεις.

Μιλήστε και υπερασπιστείτε όσα πιστεύετε. Δεν χρειάζεστε την υποστήριξη όσων μιλάνε πιο δυνατά και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, δείχνετε την μοναδικότητά σας και θα κερδίσετε τον σεβασμό.

4. Ρίχνετε το φταίξιμο πάνω σας για τα συναισθήματα των άλλων.

Τι συμβαίνει: Συχνά απολογείστε εάν δεν μπορέσετε να εκπληρώσετε την παράκληση κάποιου ή δεν μαντέψατε σωστά τις σκέψεις, προσδοκίες ή συναισθήματά του. Θυμός, επιθετικότητα και θλίψη – τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων σας τρομάζουν και σας κάνουν να νιώθετε τύψεις.

Αφήστε κάτω το βάρος που κουβαλάτε – δεν είστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματα, τα προβλήματα και τις προσδοκίες των άλλων. Όταν νιώθετε τις τύψεις να σας πνίγουν, σκεφτείτε αυτό: τι έκανε ο άλλος για να λύσει το πρόβλημα; Γιατί έχει χρόνο για γκρίνια εάν δεν βρήκε ακόμα λύση στο πρόβλημά του;

5. Δεν βάζετε όρια.

Είστε πάντα πρόθυμοι να κάνετε τα πάντα για όλους. Εάν κάποιος έχει επείγον πρόβλημα, θα αφήσετε τα πάντα για να τον βοηθήσετε δωρεάν. Σας φαίνεται αδύνατο να αρνηθείτε να βοηθήσετε κάποιον.

Σκεφτείτε τι είναι το φυσιολογικό και πείτε το σε όσους είναι κοντά σας. Θα φύγετε για σαββατοκύριακο; Πείτε τους ότι μπορείτε να δουλέψετε το πρότζεκτ μέχρι την Παρασκευή. Δεν χρειάζεται δικαιολογίες. Πρέπει να βάζετε προτεραιότητα τον εαυτό σας.

6. Κάνετε πράγματα που δεν σας αρέσουν

Είστε κολλημένοι στις παρακλήσεις των άλλων – των γονιών, των συγγενών, των φίλων, των γνωστών. Σπάνια αρνείστε μία παράκληση, οπότε ο χρόνος σας είναι διαιρεμένος σε πολλά μικρά κομμάτια.

Χωρίστε τον χρόνο σας σε ξεκούραση, δουλειά, δουλειές του σπιτιού, γυμναστική, ευτυχία ή ταξίδια. Θέστε τις προτεραιότητές σας και να σκέφτεστε καλά πριν κάνετε την δουλειά κάποιου άλλου για λογαριασμό του.

Εσείς μπορείτε να βάζετε τα όριά σας; Πώς αντιδρούν οι άλλοι σ’αυτό;

Πηγή

Διαβάστε επίσης: