Δείτε ΠΩΣ μπορείτε να κάψετε Λίπος ενώ Κοιμάστε


Οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε άρνηση για το πόσο τρώμε. Σύμφωνα με ερευνητές από το ινστιτούτο Salk, οι περισσότεροι τρώνε πολλά μικρά γεύματα στην διάρκεια της μέρας, πέρα από τα τρία βασικά.


Διαφ.

Πιθανώς να νομίζετε πως το καλύτερο μέρος να χάσετε βάρος είναι το γυμναστήριο ή ο στίβος. Για τους διατροφολόγους όμως, όλα ξεκινούν στην κουζίνα. Αλλά αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως μπορούμε να χάσουμε βάρος και στο κρεβάτι μας.

Οι ερευνητές από το ινστιτούτο Salk είδαν πως η καλύτερη μέθοδος να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων είναι απλά να διαλέγουμε τον ύπνο από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Έκαναν μία έρευνα όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να μειώσουν τις ώρες στις οποίες ήταν ξύπνιοι από τις 14 στις 11. Μετά από 16 εβδομάδες, είχαν χάσει περίπου 3,5% από το σωματικό τους βάρος.

Κόλπα για να χάνετε βάρος ενώ κοιμάστε

Δείτε μερικές τεχνικές που συνιστούν οι επιστήμονες για να χάνετε βάρος ενώ κοιμάστε:

1. Να τρώτε κρέας

Κρέας όπως του αρνιού ή της γαλοπούλας, περιέχουν τρυπτοφάνη, που είναι ένα αμινοξύ που προωθεί τον ύπνο. Μόνο 1/4 γρ. τρυπτοφάνης – που αναλογεί σε 85 γρ. γαλοπούλας – μπορεί να αυξήσει την ποιότητα του ύπνου.

2. Να πίνετε τσάι

Πριν τον ύπνο, πιείτε μία κούπα τσάι όπως μέντα, βαλεριάνα και χαμομήλι για να μπορέσετε να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

3. Να τρώτε σιτηρά ολικής άλεσης

Το μεσημέρι μην πίνετε καφέ, αναψυκτικά ή αλκοόλ. Αντιθέτως, να τρώτε μερικούς πολύπλοκους υδατάνθρακες όπως σιτηρά ολικής άλεσης, που είναι καλή πηγή σεροτονίνης. Αυτή η ορμόνη μετατρέπεται σε μελατονίνη και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

4. Να τρώτε φυτικές ίνες

Εάν τρώτε αρκετές ίνες τη μέρα, που είναι περίπου στα 20 γρ., θα βοηθήσουν στην μετατροπή της σεροτονίνης σε μελατονίνη.

5. Να τρώτε μικρές μερίδες

Μην τρώτε πολύ το βράδυ, αλλά να μην κοιμάστε και με άδειο στομάχι. Το να φάτε ένα μεγάλο γεύμα θα δυσκολέψει το πεπτικό σας σύστημα και θα ξυπνήσετε κουρασμένοι. Το καλύτερο είναι να τρώτε μικρές μερίδες. Εάν γίνεται, μην φάτε τίποτα μετά τις 8μμ.

Μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα εάν σταματήσετε να βλέπετε τηλεόραση και αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρονικές συσκευές. Έτσι, θα βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σας και θα ξυπνάτε πιο ξεκούραστοι.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: