5 Υπερτροφές που Αποτοξινώνουν το Σώμα και ΠΡΕΠΕΙ να τις εντάξουμε στην Διατροφή μας


Πιθανώς να έχετε νιώσει έντονη κούραση μερικές φορές ή να υποφέρετε από κάποια χρόνια πάθηση. Αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο που φροντίζουμε τους εαυτούς μας και τρώμε, αυτό δεν είναι καθόλου παράλογο.


Διαφ.

Όταν αυτό συμβαίνει, υπάρχουν ήδη πολλές τοξίνες στο σώμα που μας κάνουν πιο ευάλωτους σε ασθένειες και πρέπει να τις απομακρύνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.

Όπως καταλαβαίνετε, το να κάνουμε αποτοξίνωση στο σώμα μας μπορεί να κάνει θαύματα στην συνολική μας υγεία. Η αποτοξίνωση είναι η διαδικασία όπου απομακρύνουμε τοξίνες από το σώμα ώστε τα όργανα να μπορούν να λειτουργούν πιο σωστά.

Τα καλά νέα είναι πως η αποτοξίνωση δεν σημαίνει πως πρέπει να πεινάσετε γιατί υπάρχουν τροφές που βοηθούν σημαντικά στην απομάκρυνση των τοξινών. Ακούγεται καλό, έτσι δεν είναι;

Δοκιμάστε αυτές τις τροφές και δείτε το σώμα σας να αλλάζει!

Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει πολύ καλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι μία πολύ καλή προσθήκη αν έχετε αρθρίτιδα ή όταν θέλετε να προστατευτείτε από τον καρκίνο. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι πως βελτιώνει την λειτουργία του συκωτιού και αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο καλύτερος τρόπος να το καταναλώσετε είναι κάνοντάς το τσάι. Μπορείτε να προσθέσετε και φέτες από τζίντζερ στο γεύμα σας.

Πικραλίδα

Οι πικραλίδες συχνά θεωρούνται ζιζάνιο αλλά θα εκπλαγείτε όταν δείτε τις ιδιότητές τους. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται για χρόνια για την ενίσχυση της λειτουργίας του συκωτιού. Υπάρχουν ακόμα και καφετέριες που την προσφέρουν σαν ρόφημα και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Γκρέιπφρουτ

Το φρούτο αυτό βοηθάει πολύ στην απομάκρυνση των επικίνδυνων τοξινών από το σώμα αφού είναι μία από τις πιο αποτοξινωτικές τροφές. Το καλύτερο είναι πως είναι πλούσιο σε θρεπτικά και ίνες και δεσμεύει τις τοξίνες πάνω του ώστε να μπορέσετε να τις απομακρύνετε φυσικά. Επίσης, έχουν την μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών από όλα τα άλλα φρούτα.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και μειώνει κάθε φλεγμονή που υπάρχει στο σώμα. Προσθέστε τον στο φαγητό σας ή πάρτε τον σαν συμπλήρωμα. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε κάθε πόνο που νιώθετε και θα απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημά σας.

Μπρόκολο

Τι άλλο θα πρέπει να προσθέσετε στην διατροφή σας; Το μπρόκολο. Έχει την δυνατότητα να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και είναι γεμάτο θρεπτικά που βοηθούν την διαδικασία αποτοξίνωσης. Μπορείτε να το μαγειρέψετε στον ατμό και να το κάνετε σαλάτα ή ακόμα και να το φάτε ωμό.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: