7 κλασσικά λάθη που κάνουμε πριν τον ύπνο με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος


Η απάντηση στην ξαφνική αύξηση βάρους πιθανώς να βρίσκεται στις βραδινές σας συνήθειες. Εάν γνωρίζετε τι κάνετε λάθος, μπορείτε να πάρετε τα μέτρα σας και να επιλέξετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.


Διαφ.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο κλασσικά λάθη που κάνουμε πριν τον ύπνο και μας κάνουν να παίρνουμε βάρος:

1. Σνακ αργά το βράδυ

Έρευνες δείχνουν πως το να τρώμε αργά το βράδυ μας κάνει να παίρνουμε βάρος. Επίσης, μπορεί να αυξήσει την χοληστερόλη, τα επίπεδα ινσουλίνης και να επηρεάσει τις ορμόνες.

2. Το να πίνετε καφέ αργά το βράδυ

Το αργότερο που θα πρέπει να καταναλώνουμε καφέ είναι 6 ώρες πριν τον ύπνο. Επίσης, ο καφές περιέχει χλωρογενικό οξύ, που έχει συνδεθεί με αύξηση του βάρους.

3. Το να μην κοιμάστε αρκετά

Πρέπει να κοιμόμαστε περίπου 7-8 ώρες τη μέρα. Έρευνες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου προκαλεί αλλαγές στον μεταβολισμό και η κούραση θα οδηγήσει σε λιγότερη σωματική άσκηση.

4. Έλλειψη άσκησης

Η γυμναστική αυξάνει τον μεταβολισμό. Πρέπει να γυμναζόμαστε κάθε μέρα, έστω να πηγαίνουμε για 15 λεπτά περπάτημα.

5. Χρήση ηλεκτρονικών συσκευών το βράδυ

Το μπλε φως που εκπέμπουν μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο, και μας κάνει να μην κοιμόμαστε καλά με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος.

6. Βάζετε το ξυπνητήρι πολύ αργά

Έχει αποδειχτεί πως 20-30 λεπτά φυσικού φως επηρεάζει τον δείκτη μάζας σώματος. Οπότε καλό είναι να ξυπνάτε νωρίς και να πηγαίνετε για ένα πρωινό τρέξιμο.

7. Επιλέγετε τα λάθος χρώματα

Το μπλε προωθεί την χαλάρωση και τον ύπνο. Είναι επίσης το χρώμα που μειώνει την όρεξη. Αντιθέτως, το κόκκινο και το πορτοκαλί μας κάνουν να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια και πεινασμένοι.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: