Τα 2 ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών στις διακοπές


Τα 2 ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών στις διακοπές


Διαφ.

 

Είναι πανέμορφα, μα γουρλίδικα δεν τα λες. Τα ελληνικά αυτά νησιά τα κυνηγάει μια «κατάρα» την οποία τα περισσότερα ζευγάρια τρέμουν. Ποια είναι αυτή; Η κατάρα του… χωρισμού! Δική μας δουλειά είναι να σας προειδοποιήσουμε. Δική σας, να φυλαχτείτε. Όσοι λοιπόν δεν ανήκετε στην κατηγορία των χωρισμένων, στους οποίους αφιερώσαμε το εγχειρίδι…


 

Είναι πανέμορφα, μα γουρλίδικα δεν τα λες. Τα ελληνικά αυτά νησιά τα κυνηγάει μια «κατάρα» την οποία τα περισσότερα ζευγάρια τρέμουν. Ποια είναι αυτή; Η κατάρα του… χωρισμού! Δική μας δουλειά είναι να σας προειδοποιήσουμε. Δική σας, να φυλαχτείτε. Όσοι λοιπόν δεν ανήκετε στην κατηγορία των χωρισμένων, στους οποίους αφιερώσαμε το εγχειρίδιο «

Βρες σύντροφο με ένα και μόνο ταξίδι στα δύο αυτά ελληνικά νησιά», καλά θα κάνετε να δώσετε προσοχή σε όσα ακολουθούν.

Γνωρίζουμε όλοι, φυσικά, πως η Σαντορίνη είναι το νησί που φημίζεται για την ενέργεια που ασκεί στους ερωτευμένους που την επισκέπτονται.

Ο σοφός λαός, υποστηρίζει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες πως όποιο ζευγάρι επισκεφτεί το συγκεκριμένο νησί είναι καταδικασμένο είτε να παντρευτεί, είτε να χωρίσει.

Και ειλικρινά δεν ξέρουμε τι πονάει περισσότερο.

Αυτά, βέβαια είναι γνωστά και λίγο – πολύ όλοι μάθαμε να φυλαγόμαστε. «Τι τη θες μωρές τη Σαντορίνη; Πολύ υπερεκτιμημένη και βαρετή…», έχουμε όλοι –μα όλοι όμως- απαντήσει στο ταίρι μας κάποια στιγμή που έτυχε να εκφράσει την επιθυμία του να ταξιδέψουμε στο νησί των ερωτευμένων.

«Το θέμα είναι ότι για να παραμείνουμε ερωτευμένοι, καλύτερα να μην πατήσουμε το πόδι μας εκεί», σκεφτήκαμε (μα δεν είπαμε ποτέ) και αποφύγαμε εντέχνως κάθε «ηφαίστειο».

Ξεχάστε λοιπόν τη Σαντορίνη. Είναι γνώριμος εχθρός. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματική απειλή, την οποία οι περισσότεροι από εσάς αγνοείτε.

Εχθρός Νο1: Και το όνομα αυτής… Μήλος

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Αν το έχετε ψάξει το θεματάκι, είστε ενήμεροι για τη φήμη που κυνηγά την -κατά τα άλλα ειδυλλιακή- Μήλο. Για να μην κουράζεστε ψάχνοντας στο Google, ένα έχουμε να σας πούμε: Στον έρωτα… Μήλος = Σαντορίνη.

Με άλλα λόγια: Μακριά. Η Μήλος εντάσσεται κι αυτή στην κατηγορία «ζευγαρονήσια», γι’ αυτό και δύσκολα θα ξέφευγε απ’ τον κανόνα του χωρισμού.

Και κάπου εδώ θυμάμαι την ατάκα πρόσφατα χωρισμένης φίλης που μου είχε πει:

«Διακοπές στη Μήλο; Μόλις γυρίσεις εγώ θα λείπω, βρες άλλον να σε παρηγορήσει». Εγώ πάντως ποτέ δεν κατάλαβα τι εννοούσε, γιατί δεν πρόλαβα να πάω και ποτέ. Το ότι χώρισα 6 μέρες πριν το ταξίδι λέτε να’ χει καμιά σημασία; Μπα… προλήψεις (αμ δε).

Εχθρός Νο2:  Αμοργός, αυτή η ύπουλη

Απομακρυσμένη, χαλαρωτική, με υπέροχες παραλίες. Σίγουρα, ένα καταπληκτικό μέρος για να κάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Εμείς μαζί σου, να τις κάνεις. Αλλά μόνος σου.

Η Αμοργός είναι ακόμα ένα ζευγαρονήσι που έχει μπει στη black list των ερωτευμένων που τόλμησαν να την επισκεφτούν και –κατ εμάς- όχι άδικα.

Γιατί ας το πάρουμε και λογικά: Πόσο «μαζί» να αντέξεις σε ένα νησί που η μόνη σου διαφυγή είναι πεταχτείς για τσιγάρα;

Εντάξει, για να είμαστε ειλικρινείς, όλα τα νησιά που γεμίζουν ζευγάρια, είναι δικαιολογημένο να έχουν αποκτήσει τέτοια φήμη.

Γιατί ας το πάρουμε και λογικά: Είσαι ερωτευμένος. Πώς θα πορευτείς; Ή θα καταλήξεις να χωρίσεις ή  να παντρευτείς (και να χωρίσεις μετά).

Πριν βιαστείς να μας πεις κυνικούς, σκέψου τις περιπτώσεις γνωστών και φίλων που πήγαν ερωτευμένοι και γύρισαν μαλλιά – κουβάρια από τέτοιου είδους νησιά, των οποίων τη σημαία των χωρισμών κρατούν Μήλος και Αμοργός.

Αν δες πιστεύεις εμάς, άκου τι έπαθε ο Βασίλης Καζούλης…

Για να αλαφρύνουμε τη θέση μας, πάντως, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η Αμοργός είναι απλά ονειρική! Οι λήψεις που ακολουθούν, άλλωστε, το επιβεβαιώνουν.

[menshouse]


Πηγή

Διαβάστε επίσης: